Vålerenga pakt Noorse titel

Vålerenga IF is de nieuwe kampioen van Noorwegen. De ploeg uit Oslo had aan een gelijkspel bij Odd Grenland voldoende voor haar eerste titel sinds 1984.

De spanning op de laatste speeldag was om te snijden. Zowel Vålerenga als IK Start Kristiansand had met nog één duel voor de boeg evenveel punten. Start had echter een beter doelsaldo en nog een thuiswedstrijd op het programma. Dit voordeel werd niet benut, want de ploeg verloor met 1-3 van Fredrikstad. Daardoor had Vålerenga aan een 2-2 remise bij Odd Grenland genoeg voor de titel. Holm en Muri scoorden voor het team van trainer Rekdal, die uiteraard erg blij was: ”Het maakt niet uit dat we van de laatste zes wedstrijden er niet één konden winnen. We zijn kampioen en dat betekent dat we ons kunnen kwalificeren voor de Champions League.”

De UEFA Cup tickets gingen naar Start en Lyn. Rosenborg grijpt dus naast alle prijzen. Voorafgaand aan dit seizoen veroverde Rosenborg dertien maal achtereen de titel. Dit jaar kwam de ploeg (die ook uitkomt in de Champions League) niet verder dan de zevende plaats.