Owen heeft buik vol van buitenland

Michael Owen weet het zeker: hij heeft geen trek meer in een buitenlands avontuur. Na een jaar bij Real Madrid heeft Owen er zijn buik vol van.

Tegenover de BBC verklaart Owen dat hij nieuwsgierig was naar de ervaring van spelen in een buitenlandse competitie. "Ik wist dat ik ooit wilde terugkeren naar het Premiership, het was slechts een kwestie van wanneer."

Omdat Newcastle United bereid was zo'n 25 miljoen euro te betalen voor Owen, maakt Boy Wonder tot zijn grote vreugde eerder dan verwacht zijn rentree op de Engelse velden. "Ik had een prima tijd in Madrid, zowel op als buiten het veld. Maar ik miste het Britse weer, het eten, het Premiership en Engelse mensen om me heen. Ik twijfel zeer sterk of ik nog ooit naar het buitenland ga."

Owen merkt wel dat sinds zijn terugkeer op Engelse bodem er een aantal dingen veranderd zijn. "Iedereen is bang om een wedstrijd te verliezen, de defensies zijn strakker geregisseerd. Men is ook sneller tevreden met een gelijkspel."

De spits is van mening dat de strijd om het kampioenschap nog verre van beslist is: "Chelsea is goed bezig, maar de competitie is net begonnen. Het is moeilijk ze te verslaan, maar zeker niet onmogelijk."