US Open: afstraffing Henman, Federer door

Tim Henman is al in de eerste ronde van de US Open uitgeschakeld. De als twaalfde geplaatste Brit verloor van de Spaanse linkshandige hardhitter Fernando Verdasco:
4-6, 2-6, 2-6.

Henman kampte met rugproblemen en dat was duidelijk zichtbaar. Veel volleys misten de juiste richting en tijdens rally’s oogde hij onzeker. Verdasco, toch al bezig aan een goed jaar, profiteerde optimaal en brak Henman in totaal vijf keer. De 30-jarige Henman kwam in 2004 tot de halve finales (toen was Federer het eindstation) en verliest nu liefst 89 punten op de wereldranglijst. Zelfs de status van beste Brit kan Henman ontnomen worden als Rusedski zijn vorm van de laatste weken doortrekt.

Titelverdediger Roger Federer kwam totaal niet in de problemen. De arme Tsjech Ivo Minar verloor met 6-1, 6-1 en 6-1. De Zwitser nam na Wimbledon een rustperiode in acht, maar keerde sterk terug door het Masterstoernooi van Cincinnati te winnen, waar hij Andy Roddick klopte in de finale. Net als Federer en Verdasco weten ook Ancic, Grosjean en Spadea zich al zeker van een plaats in de tweede ronde.