Eerste training van Gaal bij AZ

Louis van Gaal heeft zijn eerste training als nieuwe coach bij AZ afgewerkt. Bij de start op het nieuwe voetbalseizoen waren Jan Kromkamp en Joris Mathijsen wegens blessures niet van de partij, Henk Timmer was ziek en Haris Medunjanin en Ron Vlaar kregen extra rust omdat ze mee hebben gedaan aan het WK voetbal onder 20.

Kromkamp liet wel zijn gezicht zien aan de nieuwe coach. De rechtsback is dicht bij een overgang naar het Spaanse Valencia CF. "Dat is een speler waaraan getrokken wordt. Hij is niet de enige waaraan getrokken wordt, maar deze interesse is zeer concreet. Ik probeer hem te houden, maar dat zal moeilijk worden," aldus van Gaal.

Verder zei van Gaal dat het vertrek van Lindebergh naar Ajax en het mogelijke vertrek van Kromkamp zwaar kan gaan wegen. "Lindenbergh is een ervaren speler en daarvoor hebben we Stijn Schaars terug. Ik heb vertrouwen in Schaars, maar hij moet het wel waarmaken. We kunnen ook niet dezelfde kwaliteit terugkopen voor Kromkamp."

Op de eerste training voor het nieuwe seizoen verwelkomde de nummer drie van het afgelopen voetbalseizoen maar liefst vijf nieuwelingen: Shota Arveladze (Glasgow Rangers), Pius Ikedia (Ajax/RBC Roosendaal), Danny Koevermans (Sparta), Danny Mathijssen (Willem II) en Stijn Schaars (Vitesse).