Brazilië naar finale Confederations Cup

Brazilië heeft zich gekwalificeerd voor de finale van de Confederations Cup. De ‘kanaries’ wonnen van gastland Duitsland: 3-2. Uitblinker Adriano deed onze oosterburen met een knappe winnende goal de das om.

Duitsland begon zeer sterk aan de reprise van de laatste WK finale. De ploeg van Klinsmann startte met Jens Lehmann in het doel; Kahn werd dus gepasseerd. Brazilië begon weer met al zijn sterren aan deze halve finale. Duitsland ging zeer offensief van start in het Frankenstadion van Nürnberg. De eerste kans was echter voor de ‘goddelijke kanaries’: een vrije trap van Ronaldinho ging rakelings langs het Duitse doel. Met als uitblinkers Kuranyi en Podolski werd Brazilië onder een immense druk gezet. Toch opende de vijfvoudig wereldkampioen na twintig minuten de score: Ronaldinho legde een vrije trap af op Adriano die de bal van dertig meter in het doel jaagde. De bal werd nog even getoucheerd door Deisler in de muur. Duitsland kwam twee minuten later weer langzij. Podolski kopte een corner van Deisler in de touwen. Vlak voor rust veroorzaakte Huth een onnodige strafschop. Ronaldinho zette de penalty feilloos om: 2-1.

In de blessuretijd van de eerste helft kreeg ook Duitsland een strafschop. Onduidelijk was waarom: bij een vrije trap hield Roque Junior Huth vast en Ballack liet zich vallen na een lichte touché door Emerson. Ballack, de beste man aan Duitse zijde, zorgde weer voor evenwicht. De tweede helft bood weinig spektakel. Beide ploegen speelden afwachtend. Een kwartier voor tijd scoorde Brazilië plotseling. Een afgeweken bal belandde bij Adriano, die Huth heel sterk van zich afhield. Duitsland leek na deze goal erg aangeslagen. Het was de regerend wereldkampioen die nog enkele kansen creëerde. Lehmann redde echter knap op inzetten van Zizinho en Robinho. Duitsland maakte een machteloze en vermoeide indruk; Brazilië kwam geen moment meer in gevaar en gaat naar de finale. Morgen spelen Argentinië en Mexico de tweede halve finale.