NK Wielrennen: Vos verrassend Nederlands kampioene

Janneke Vos is in Rotterdam Nederlands kampioene op de weg geworden. Bij de beloften ging de titel naar Sebastian Langeveld.

Dames

In en rond Rotterdam moesten de Nederlandse dames negen rondes van 13,5 kilometer afleggen. In de eerste omloop scheidden gelijk zeven renners zich af: Claudia Witteveen, Linda Ringlever, Catharina Mulder, Iris Slappendel, Josephine Groenveld, Irene van den Broek en Areke Hassink. In het verloop van de koers kwamen hier nog Danielle Bekkering en Janneke Vos bij.

De koplopers leken in de laatste ronde gegrepen te worden door het jagende peloton, maar doordat de toppers niet samen wensten te werken, kwam het niet tot een hergroepering. Uiteindelijk hield de voorste groep 21 seconden, waarna de 28-jarige Amsterdamse Van Essen en Groenveld versloeg in de spurt.

Uitslag:
1. Janneke Vos 121,5 km in 3.07.57
2. Sharon van Essen z.t.
3. Josephine Groenveld z.t.
4. Danielle Bekkering z.t.
5. Catharine Mulders z.t.

Beloften

Bij de beloften ging de titel naar Sebastian Langeveld. De renner van Van Vliet-EBH wist na 175,5 kilometer zijn zeven medevluchters in een lange sprint te verschalken. Reinier Honig en Johnny Hoogerland eindigden respectievelijk als tweede en derde.

Uitslag:
1. Sebastian Langeveld 175,5 km in 3.56.09
2. Reinier Honig z.t.
3. Johnny Hoogerland z.t.
4. Thom van Dulmen z.t.
5. Koen Zanders z.t.