Sluiter en Schalken door, Wessels verliest

Op het BMW Open in München hebben Raemon Sluiter en Sjeng Schalken zich weten te plaatsen voor de tweede ronde. Peter Wessels ging in hetzelfde toernooi onderuit. Michaëlla Krajicek won in Estoril.

Raemon Sluiter heeft zich weten te plaatsen voor de tweede ronde van het ATP toernooi in München. De Rotterdammer was op het gravel met 6-4 en 6-2 te sterk voor Tomas Zib uit Tsjechië. Sluiter, die meer dan een maand niet had gespeeld vanwege een ontsteking, neemt het in de volgende ronde op tegen of titelverdediger Nikolay Davydenko, of Jérôme Haehnel uit Frankrijk.

Sjeng Schalken wist ook in München de tweede ronde te bereiken. Schalken won met 6-2 en 7-5 van Duitser Tobias Summerer, die met een wildcard tot het toernooi werd toegelaten. Peter Wessels wist zich niet te plaatsen. Hij verloor tegen de als zevende geplaatste Thai Paradorn Srichaphan: 3-6, 4-6.

Op het WTA toernooi van Estoril wist Michaëlla Krajicek in de eerste ronde te winnen. De Nederlandse won met 3-6, 6-4 en 6-3 van de Française Séverine Beltrame. In de volgende ronde ontmoet Krajicek de winnares van de partij tussen de als achtste geplaatste Spaanse Virginia Ruano Pascual en de Tsjechische Lucie Safarova.