Excuses McLaren voor Raikkonen

Ron Dennis heeft excuses richting Kimi Räikkönen, voor diens uitvallen, gemaakt. Het team vindt het spijtig dat de goede prestatie die Raikkonen aan het neerzetten was, door een mechanische fout abrupt werd afgebroken.

De normaal koele Fin was na zijn uitvallen erg boos op het team. Bij terugkomst in de pits gooide hij zijn stuurtje door de garage. Hij wil dit jaar niet nogmaals een jaar zoals vorig jaar meemaken en had afgelopen race goede hoop op winst. Ron Dennis heeft namens McLaren nu ook excuses gemaakt.

Ron Dennis vertelde: "Kimi deed het fantastisch en had een mooie voorsprong op Fernando Alonso opgebouwd. Op dat moment begaf een verbinding in de aandrijfas het. Nogmaals onze excuses aan Kimi."

Raikkonen kijkt nu maar vooruit: "Natuurlijk ben ik teleurgesteld, want ik had een goede start en was echt mijn voorsprong aan het uitbouwen. We weten in ieder geval dat de auto nu het tempo heeft in zowel kwalificatie als race. Met de geplande verbeteringen voor Spanje over twee weken kijk ik vooruit naar een goede race daar."