Derde dag ABN Amro Toernooi

Op de derde dag van het ABN Amro Toernooi heeft Sjeng Schalken met moeite de tweede ronde weten te bereiken. Ook Roger Federer lukte dat, maar die had het een stuk makkelijker.

In een twee uur durende partij had Schalken de grootste moeite om de Roemeen Andrei Pavel te verslaan. In de eerste set speelde Schalken slecht en hij verloor die dan ook met 6-4. In de tweede set was het vooral het harde werken wat Schalken op de been hield. Met 7-5 wist Schalken die set winnend af te sluiten.

In de derde set leek het mis te gaan bij de Nederlander. Schalken kwam met 3-0 achter en kreeg last van een oude voetblessure. Het publiek zette zich echter achter Schalken en na een behandeling kon hij weer door. Uiteindelijk wist hij de achterstand om te buigen in een setwinst van 6-4 en daarmee in winst van de partij.

Roger Federer wist redelijk makkelijk de tweede ronde te bereiken. Hij won met 6-3, 6-4 van de Tsjech Bohdan Ulirach. Voor Sebastien Grosjean verliep het echter minder goed. Hij verloor in de eerste ronde met 7-6, 6-1 van qualifier Stanislas Wawrinka.

Joachim Johansson wist zich op het nippertje te plaatsen voor de tweede ronde. De Zweed had grote moeite met de Taiwanese qualifier Yeu-tzuoo Wang. In 6-2, 6-7, 6-3 wist hij uiteindelijk wel te winnen.

In de tweede ronde werd ook al gespeeld. Coria, die in de eerste ronde Sluiter uitschakelde, verloor verrassend van Paradorn Srichaphan. De eerste set wist de als tweede geplaatste Coria nog makkelijk te winnen, maar daarna ging het mis. Paradorn Srichaphan won uiteindelijk met 2-6, 7-6 (2), 6-3. Voor toernooidirecteur Richard Krajicek is het een hele teleurstelling om Coria al zo snel uitgeschakeld te zien.

In de late avonduren wist Nikolay Davydenko redelijk gemakkelijk met 6-7, 0-6 van Thomas Berdych te winnen in de tweede ronde. Radek Stepanek en Juan Carlos Ferrero (Spa) maakten er een spannende partij van. Uiteindelijk wist Stepanek in drie sets de partij te winnen en daarmee de derde ronde te bereiken.
Uitslagen:

Sebastien Grosjean (Fra)
-
Stanislas Wawrinka (Zwi) 6-7(5), 2-6
Joachim Johansson (Zwe)
-
Yeu-Tzuoo Wang (Taiw) 6-2, 6-7(2), 6-3
Dominik Hrbaty (Slow)
-
Ivan Ljubicic (Kro) 4-6, 6-1, 2-6
Paradorn Srichaphan (Tha)
-
Guillermo Coria (Arg) 2-6, 7-6 (2), 6-3
Andrei Pavel (Rom)
-
Sjeng Schalken (Ned) 6-4, 5-7, 4-6
Roger Federer (Zwi)
-
Bohdan Ulihrach (Tsj) 6-3, 6-4
Juan Carlos Ferrero (Spa)
-
Radek Stepanek (Tsj) 4-6, 7-6(6), 3-6
Thomas Berdych (Tsj)
-
Nikolay Davydenko (Rus) 6-7(8) 0-6