Finalisten Marseille, Buenos Aires en San Jose

De finales van de ATP toernooien in Marseille, Buenos Aires en San Jose zijn bekend. Wie pakt de prijzen en wie gaat als verliezer naar huis? Bekijk hieronder het overzicht.

Marseille:
Het toptoernooi van deze week werd gespeeld in Marseille. Veel hoog geklasseerde tennissers namen deel aan dit toernooi. Toch waren er een aantal verrassingen, zoals de snelle uitschakelingen van de Argentijnen Coria en Nalbandian. Sjeng Schalken verraste met een kwartfinaleplaats. De finale gaat tussen de Zweed Joachim Johansson en Ivan Ljubicic, de Kroaat die Schalken versloeg.

Finale: Joachim Johansson - Ivan Lubicic.

Johansson won gemakkelijk de finale met 7-5 en 6-4. Het is de derde ATP titel voor de Zweed, na Adelaide vorige maand en Memphis (2004).

Buenos Aires:
Een echt graveltoernooi met bijna alleen gravelspelers werd gehouden in de Argentijnse hoofdstad. Gaston Gaudio haalde zoals verwacht de finale, die hij speelt tegen Mariano Puerta. Hij won verrassend van Carlos Moya en in de halve finale van Alberto Martin.

Finale: Gaston Gaudio - Mariano Puerta.

Gaudio won voor de tweede keer op rij een graveltoernooi. Dit keer won hij met tweemaal 6-4 van Puerta. Gaudio is al vroeg in vorm op het gravel.

San Jose:
Aan dit toernooi deden minder bekende spelers mee als in Marseille. Naast Roddick, Agassi en Haas deden er niet echt grote tennissers mee. In de finale nemen Andy Roddick en de Fransman Cyril Saulnier het tegen elkaar op. Saulnier haalde verrassend de finale door onder andere Spadea in twee sets te verslaan, en Melzer in de halve finale. Roddick haalde zoals verwacht de finale, maar kreeg toch onverwacht twee sets tegen.

Finale: Andy Roddick - Cyril Saulnier.

Andy Roddick won vrij eenvoudig de finale met 6-0 en 6-4.