Uitslag AZ-AJ Auxerre

AZ opende de poulefase van de UEFA Cup thuis tegen het Franse AJ Auxerre.

AZ startte onstuimig, zoals vaker. Binnen vier minuten kwam het op voorsprong nadat Stein Huysegems aan het oog van de Franse defensie was ontgaan. Het slippertje zat er ook meteen in (1-0). Auxerre had moeite met het flitsende combinatiespel van AZ. Huysegems bracht in de 19e minuut ook de 2-0 op het bord. Na een soloactie schoot hij de bal diagonaal in. Denny Landzaat had even later de derde treffer voor het inschuiven, maar hij raakte de buitenkant van de paal.

Na rust nam AZ wat gas terug. Auxerre zocht diverse openingen, maar kwam niet aan een goal. De kansjes aan beide kanten brachten geen verandering in de score.

In de poule van AZ won Grazer AK met 3-1 van Amica Wronki. De Oostenrijkers nemen derhalve de leiding met vier punten uit twee wedstrijden, voor AZ en Glasgow Rangers met drie punten uit een duel.


AZ - AJ Auxerre (2-0)
3' Huysegems 1-0
19' Huysegems 2-0

AZ: Timmer, Kromkamp, Mathijsen, Opdam (Jaliens/62), De Cler, Landzaat, Van Galen (Ramzi/75), Buskermolen, Meerdink, Huysegems, Perez (Elkhattabi/87)

AJ Auxerre: Cool, Grichting, Bolf, Kaboul, Sagna, Cheyrou, Lacheur, Tainio, Mathis (Akale/81), Benjani (Violeau/61), Kalou (Pieroni/84)

Submitter:  Bron: FOK!