CSC completeert Pro-Tour ploeg

Na een goed seizoen bleef er een boel onduidelijkheid over de situatie van CSC. Nu weet Riis toch een sterke ploeg voor volgend jaar te presenteren.

Er bestond veel onduidelijkheid over het budget van CSC voor volgend seizoen. Met de Pro Tour versterkten de meeste teams vroegtijdig, terwijl CSC Jörg Jaksche moest laten gaan. Met het aantrekken van zes nieuwe rijders is het team echter weer op volle sterkte.

Ploegleider Bjarne Riis is dan ook erg tevreden erover: "Ik ben erg blij met het team dat we nu als het Team CSC 2005 kunnen presenteren. Het is een sterk en divers team, op maat gemaakt voor de Pro Tour. Veel werk heeft gezeten in het selecteren van elke rijder en er zitten geen toevalligheden in de 25 rijders. Ik weet zeker dat we goede prestaties kunnen behalen door het gehele seizoen heen met dit team."

Nog altijd wordt er wel gezocht naar een co-sponsor: "Nog altijd wordt er gewerkt aan een deal met een co-sponsor en als dat lukt zullen we ons team nog verder versterken en een aantal rijders salarisverhogingen geven." Wel moest Riis Jaksche daarom laten gaan: "Om wat budgetaire ruimte te krijgen hebben we gekozen om Jörg naar Liberty Seguros te laten gaan. Hij heeft een superseizoen gehad bij ons en dat heeft hem aantrekkelijk gemaakt voor veel teams."

Het team voor 2005:
Ivan Basso (Ita)
Carlos Sastre (Spa)
Jens Voigt (Dui)
Bobby Julich (VS)
Michele Bartoli (Ita)
Jakob Piil (Den)
Kurt-Asle Arvesen (Nor)
Frank Schleck (Lux)
Andrea Peron (Ita)
Fabrizio Guidi (Ita)
Nicki Sørensen (Den)
Lars Michaelsen (Den)
Tristan Hoffman (Ned)
Peter Luttenberger (Oos)
Michael Blaudzun (Den)
Manuel Calvente (Spa)
Thomas Bruun Eriksen (Den)
Vladimir Gussev (Rus)
Brian Vandborg (Den)

Nieuwe renners:
Christian Vandevelde (VS - komt van Liberty Seguros)
David Zabriskie (VS - komt van US Postal)
Lars Bak (Den - komt van BankGiroLoterij)
Giovanni Lombardi (Ita - komt van Domina Vacanze)
Matti Breschel (Den - neo-pro)
Andy Schleck (Lux - neo pro)