De la Rosa: "Ferrari vierde team"

McLaren testcoureur De la Rosa zet zijn geld dit jaar in op Juan Pablo Montoya, De la Rosa verwacht dat Montoya dit jaar de wereldtitel zal veroveren

"Er komt een periode aan waarin Michelin zal domineren", vertelt De la Rosa tegenover de Spaanse krant Marca. "Bridgestone heeft lang gedomineerd, maar op dit moment zijn de Michelins competitiever, en de F1 gaat een andere periode tegemoet. De dominantie van Ferrari heeft een aantal jaren voortgeduurd, maar nu zijn er teams die harder en beter werk verricht hebben dan Ferrari."

Van de top-teams rijden dit jaar Williams, McLaren en Renault op Michelin, terwijl Ferrari als enige topteam op Bridgestone rijd. De la Rosa verwacht dan ook dat Ferrari het vierde team zal zijn.

"Williams is waarschijnlijk de favoriet, omdat ze tijdens de laatste race van vorig seizoen het sterkst waren. Ook lijkt hun wagen erg goed te werken", vertelt de Spanjaard. "McLaren zal er dichtbij zitten, ze zullen bijna even snel zijn."

"Dit zijn de favorieten, gevolgd door Renault, die mogelijk voor verrassingen gaan zorgen. Dan komt Ferrari, dat volgens mij dit jaar achter deze drie teams zal zitten."