PSV verandert scoutingsbeleid

In de toekomst zal PSV alleen nog jeugdige spelers tot 20 jaar scouten.

Met de veranderende transfermarkt en de economisch mindere tijden voor voetbalclubs zijn oudere spelers minder waard voor een club als PSV. De salariskosten en transferkosten van oudere spelers zijn relatief hoog, terwijl momenteel de transferopbrengsten van deze spelers tegenvallen. Spelers ouder dan 20 jaar zullen niet meer zo intensief worden gevolgd. Transfers zijn echter natuurlijk nooit uitgesloten.

Van Raaij vertelde in Langs de lijn het volgende: "Vroeger kon je iedere speler van ons kaliber clubs bij een andere club kwijt. Die zekerheid is weggevaagd. Alleen de topclubs betalen nog prijzen voor transfers. Ik heb dat niet kunnen voorzien. Daarom moet je nu fundamenteel anders denken over scouting en transfers. Vroegen zeiden we als we een beetje twijfelden over een speler: neem 'm er maar bij, als het niks wordt bij ons kunnen we hem altijd wel ergens kwijt. Dat is niet meer."

Het is opmerkelijk te noemen aangezien PSV vorig jaar nog een gebrek aan oudere spelers in de selectie als oorzaak voor mindere Europese resultaten noemde.