Records van Resident Evil en Grand Theft Auto op een rijtje

Resident Evil en Grand Theft Auto zijn toch wel twee van de grootste franchises in de game-industrie te noemen. Beide hebben meerdere games die in het rijtje beste games ooit van veel gamers staan. Met de release van Grand Theft Auto: Chinatown Wars en Resident Evil 5 hebben de makers van Guinness World Records een aantal records van deze populaire series op een rijtje gezet.

Grand Theft Auto heeft met zijn release van het vierde deel vorig jaar het record gezet voor meest succesvolle product-launch met 310 miljoen dollar omzet in één dag. Ook heeft de game het meest gekost, namelijk meer dan 100 miljoen dollar. Het doodknuppelen van hoertjes zorgt ervoor dat het de meest controversiële game is en het heeft de records van grootste cast en langste soundtrack ontvangen. Grand Theft Auto: San Andreas heeft het record van grootste virtuele speelwereld in de GTA-serie.

GTA: San Andreas features the largest playing area in the series. Up to four times larger than the other GTA titles, it contains three cities, 12 towns, and many miles of virtual countryside with an area of roughly 17 square miles.

Resident Evil heeft een erg bijzonder record op zijn naam staan. Het is namelijk de eerste game die een film-trilogy heeft en heeft hiermee de meeste omzet behaald van een mooie 276 miljoen dollar.



You are under arrest for having the most controversial game!