Jongeren worden socialer van gamen

Het spelen van games maakt jongeren niet eenzaam, maar juist socialer. Dat blijkt uit onderzoek onder Amerikaanse jongeren. Volgens het onderzoek, gepubliceerd door de BBC, gamen slechts weinig jongeren in hun eentje. Driekwart van de ondervraagde jongeren gaf aan regelmatig af te spreken met vrienden om samen te spelen (offline dus), of online met anderen te gamen. Zelfs bij jongeren die iedere dag achter hun PC of console zitten zijn geen noemenswaardige sociale problemen geconstateerd.


Food Force

Volgens het onderzoek is het eveneens een misvatting om te denken dat computergames volledig losstaan van het echte leven. Meer dan de helft van de ondervraagden kiest voor games, waarbij nadenken over morele en ethische kwesties wordt gestimuleerd. Daarnaast zijn games over sociale kwesties en de inrichting van een land of stad populair. Vooral titels als 'Food Force' en 'Darfur Is Dying' schijnen gretig aftrek te vinden.


Darfur Is Dying

Van de ruim 1100 ondervraagde tieners, in de leeftijd van twaalf tot zeventien jaar, blijken 99% van de jongens en 94% van de meisjes regelmatig een computergame te spelen. Onder de populairste titels bevinden zich Guitar Hero, Halo 3, Solitaire en Dance Dance Revolution.