Raakt Take Two Rockstar kwijt?

De reden waarom Electronic Arts zijn interesse in een overname van concurrent Take Two ingetrokken heeft zou wel eens kunnen zijn doordat de Electronic Arts meer interesse had in ontwikkelaar Rockstar dan in Take Two. Het scheelt dat het contract tussen Take Two en Rockstar in februari afloopt.

Volgens analisten zal er flink geboden worden op de creatieve breinen achter de Grand Theft Auto-serie, Sam and Dan Houser. Take Two kan in dat geval twee dingen doen: óf ze leggen heel wat meer geld neer om beide heren te behouden, óf ze behouden alleen de Grand Theft Auto-naam, maar verliezen het creatieve team erachter. De Houser-broers kunnen in dat geval een nieuwe serie ontwikkelen die direct zal concurreren met Grand Theft Auto.

Een vergelijkbare situatie ontstond in 2002 bij Electronic Arts zelf: na de release van Medal of Honor: Allied Assault vertrokken de ontwikkelaars van deze populaire franchise om zelf een studio, Infinity Ward, op te richten. Activision geeft sindsdien Infinity Wards Call of Duty-serie uit, waarvan momenteel meer exemplaren worden verkocht dan van Medal of Honor.

Vooralsnog blijft het afwachten wat er uiteindelijk zal gebeuren. Wel zal het zo zijn dat niemand voorlopig een bod op Take Two zal doen, voordat in februari duidelijk wordt of Rockstar wel of niet blijft.