Carmack: "Microsoft moet concessies doen"

Tijdens de keynote-speech van QuakeCon deed John Carmack een opmerkelijke uitspraak. De nieuwe open-world shooter Rage van id Software, die op PC, PS3 en Xbox 360 uit zal komen, past namelijk niet op twee DVDs. Op zich is dat het hele probleem niet, maar Microsoft vraagt voor elke disk een licentie-vergoeding. Een derde disk toevoegen aan de game zou de kosten dusdanig hoog opdrijven, dat het niet langer winstgevend is om de game nog uit te brengen op de Xbox 360.

John Carmack voegde hier aan toe dat de game op zich best op twee disks zou kunnen passen, maar dat hiervoor veel compressie nodig zal zijn, wat de kwaliteit van de verschillende onderdelen van de game niet ten goede komt. Hij hoopt dan ook op een tegemoetkoming van Microsoft zodat de game zonder extra kosten op drie DVDs kan verschijnen.
Hij benadrukte dat het niets met de kracht van de Xbox 360 te maken heeft, alleen met de opslagruimte die de DVDs bieden. In dat opzicht heeft PlayStation 3 een streepje voor op zijn concurrentie.