Sony and Microsoft mudfight continues

Gisteren hadden we voor jullie al een bericht dat Don Mattrick en Kaz Hirai flink aan het modder gooien geslagen waren. Blijkbaar is het vandaag tijd voor deel twee want beide hebben weer uitspraken gedaan over de andere partij.

Gisteren wist Don Mattrick ons al te vertellen dat Sony en Nintendo te veel vakantie hadden gehouden, en dat Microsoft daardoor een flink voorsprong had opgebouwd. Vandaag gaat hij verder over de strijd tussen de Xbox 360 en de Playstation 3. Volgens Mattrick zal de Xbox 360 namelijk in de komende drie à vier jaar meer games blijven verkopen dan de Playstation 3. Hij zegt dat hij het een aantal keer heeft berekend, maar steeds op hetzelfde antwoord uitkomt:

quote
I did the math, I did the math a different way, I did the math...there was no equation that I came to where I got a different answer, and I went, 'You know what? This is getting boring'.

Ook zegt Mattrick dat Xbox 360 games op Metacritic.com veel hogere cijfers krijgt dan games voor de Playstation 3 en de Wii.

In de andere hoek staat Kaz Hirai van Sony die zichzelf gisteren afvroeg hoe lang de Xbox 360 mee zou gaan. In een interview met het Zweedse blad Aftonblade werd hem gevraagd welke Xbox 360 exclusieve game hij graag op de PS3 had willen zien. Hirai reageerde hierop door te zeggen dat hij geen één exclusive van de 360 op de PS3 had willen zien. De interviewer vroeg daarop wat hij zou kiezen als iemand een pistool op zijn hoofd zou houden. Hirai antwoordde hierop: De kogel:

Aftonbladet: If you had to choose ONE exclusive Xbox 360 title and launch it for the PS3 instead, which game would it be?
Hirai: I don't think I have to choose any.....
Aftonbladet: You have to pick one.
Hirai: Again, I don't think I have to pick one because we have such a fantastic lineup of games.
Aftonbladet: But if someone is holding a gun to your head and you have to choose one. Which game would it be?
Hirai: Okay.. then they have to shoot me, because I really don't think we need any.

Zal hiermee het gevecht afgelopen zijn? We zullen het zien.