PlayStation 3 firmware 2.20 beschikbaar

Sony heeft de nieuwe firmware-versie voor de PS3 vrij gegeven. Met versie 2.20 zul je volledig gebruik kunnen maken van de mogelijkheden van Blu-Ray Profile 2.0, zoals spelletjes spelen, ringtones en wallpapers downloaden of extra scènes bekijken.

Daarnaast is de Divx-speler van de console verbeterd; je kunt nu ook ondertitelingsbestanden gebruiken. Bovendien zul je Divx- en WMV-bestanden die groter dan 2 GB zijn kunnen afspelen.

Verder kun je playlists maken in de Music- en Photo-folder en deze kopiëren naar je PSP. De Blu-Ray-DVD-speler zal voortaan verder gaan waar je gebleven was in de film, ook als je de disc uit de console hebt gehaald en daarna een andere film hebt bekeken of spel hebt gespeeld.

Je PSP kan voortaan dienst doen als afstandsbediening voor de muziekspeler van de PS3. Via Remote Play kun je voortaan muziekbestanden of playlists openen en de muziek via het audiokanaal van de PS3 laten gaan. Als je de audio van de PS3 hebt aangesloten op een los audiosysteem, kun je dus muziek afspelen zonder je TV aan te zetten.

Buiten deze multimedia-updates is de webbrowser van de console onder handen genomen. Pagina's zullen nu sneller laden en downloadlinks hebben voortaan de optie "Save Target", waardoor je direct bestanden op kunt slaan op je PS3 of removable media.