Voortaan gratis online met The Sims

Terwijl de Sims games van Electronic Arts al 70 miljoen keer over de toonbank zijn gegaan, blijft er één telg van de familie wat achter, Het in 2002 uitgebrachte The Sims Online. The Sims Online(TSO) werd met veel bombarie gereleased, maar verdween daarna al snel in de vergetelheid. "Al na 11 maanden kwamen er al geen nieuwe updates meer, en verdween de game uit zicht".

Eergister heeft Electronic Arts een nieuwe tak van het bedrijf gelanceerd: EA-Land. EA-Land is bedoeld om gratis online gameplay te leveren waarbij gamers via een in-game winkel extra items kunnen kopen voor weinig geld.
De eerste game van EA-Land is dan ook The Sims Online.

EA kondigde de nieuwe site alsvolgt aan: "Het internet is veel veranderd sinds de lancering van The Sims Online in december 2002, we moesten anders gaan denken over online games". Waarom dan The Sims Online als eerste product? EA's Luc Barthelet zei: "De community vertelde ons dat de economie in TSO stuk was. Er zijn te veel miljardairs en het doel van de game was veranderd in het zoveel mogelijk geld van Maxis (de developer) afnemen".

Met trots ging Barthelet verder: "Ik kan nu met tevredenheid zeggen dat we de economie gerepareerd hebben door middel van EA-Land. Het heeft veel moeite gekost, we moesten een onroerend goed markt bouwen, waar gamers makkelijk stukken grond kunnen kopen en verkopen aan elkaar. Ook hebben we een vrije markt geimplementeerd, waarbij de prijzen van dingen die je bij Maxis koopt gebaseerd zijn op vraag en aanbod, wat winkels en ondernemers een reden tot bestaan geeft. Gamers hoeven dit niet te doen, aangezien ze elke week "simoleans" krijgen, maar het kan wel bijdragen aan het sneller realiseren van hun droomhuis, door een simpele PayPal transactie met ons".

Oude TSO spelers kunnen hun account gratis activeren op een speciale EA-Land pagina.