Haze verschijnt in mei

Haze is qua aankondigingen een vrij opvallende game geweest. Origineel was het idee de game te lanceren in het begin van 2007 voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC. Helaas gaf Ubisoft vorig jaar aan dat de game uitgesteld zou worden naar het fiscale jaar 2008, dat eindigt op 31 maart van dit jaar. In mei bevestigde het bedrijf nogmaals dat de game voor april 2008 zou verschijnen op de PlayStation 3. De Xbox 360 en PC werd toen al niet meer over gesproken en in augustus werd dan ook bekend gemaakt dat de versies geannuleerd waren.

Daar eindigde de soap nog niet. In november maakte Ubisoft samen met de kwartaalcijfers bekend dat de game in januari of februari zou verschijnen. Op Gameplay was de game zelfs speelbaar, wat de waarschijnlijkheid van een launch op korte termijn nog meer vergrootte. In januari kwam het bedrijf alleen weer terug op haar datum tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers voor het derde kwartaal. De game was uitgesteld naar het fiscale jaar 2009, dat eindigt op 31 maart 2009.

Toch lijkt nu aan alle onduidelijkheid een einde te komen, want Ubisoft maakte ditmaal bekend dat de game in mei in de winkels zal liggen. Het is natuurlijk nog even afwachten of dat ook daadwerkelijk zal gebeuren, maar we hebben weer iets om ons op te richten.

Haze is een First-Person Shooter die zich afspeelt in het jaar 2048. In deze tijd laat de overheid militaire klusjes opknappen door Private Military Corporations (PMC). Je neemt de rol van een soldaat die zich aansluit bij Mantel Global Industries, de grootste PMC. Hierbij heb je een arsenaal aan high-tech wapens en voertuigen tot je beschikking, en daarbij nog eens het prestatie-verhogende Nectar. Het gevecht begint in een land in oorlog, waar jij de strijd aan moet gaan met de rebellengroep the Promise Hand. Op het eerste gezicht lijkt alles volgens plan te verlopen, maar al snel beginnen er vreemde zaken te gebeuren…