Jeff Bell heeft vertrouwen in 2008

Het hoofd van wereldwijde marketing voor Microsofts Game Division, Jeff Bell, heeft in een interview zijn vertrouwen voor de Xbox 360 in 2008 uitgesproken. Hij verwacht zelfs meer consoles te verkopen in 2008 dan in 2007. Zo zullen de verkopen in Japan volgens hem toenemen, omdat er meer games van Japanse developers uit zullen komen.

Europa is nog altijd een probleemkindje voor Microsoft. Bell ziet in dat Sony als merk nog altijd erg sterk is in Europa, en dat heeft in combinatie met de prijsverlaging van de PS3 gezorgd voor een stijging in verkopen voor de console van Sony. Hij ziet bijvoorbeeld wel een sterke positie voor de 360 in Groot-Brittannië, en een opkomend marktaandeel in Frankrijk en Duitsland.

Over de concurrentie met de Wii zei Bell dat Nintendo de enige is die gebaat is bij het succes van de Wii, third party developers vallen in het niet door de sterke first party line-up van Nintendo.

Clearly, we have a competitor where they win and no one else wins. That is not sustainable, it's never been sustainable.

Zijn collega van Nintendo, Reggie Fils-Aime, zei echter eerder deze week dat de verkoopcijfers van Wii-games voor 60% van externe developers en uitgevers afkomstig zijn.