Trillende Solid Snake met PS3 in één doos

De Spaanse website Meristation heeft een interview gehouden met James Armstrong, vice-president van SCEE. Daarin zijn wat zaken toegelicht en wat nieuwtjes boven water gekomen.

Zo vertelt James dat de hoge prijs de PS3 in de weg zat om een groot publiek te bereiken en het daarom nodig was een goedkoper model uit te brengen. Nu de productiekosten omlaag zijn, en door enkele zaken weg te laten zoals de backwards compatibility en minder USB-poorten om de kosten nog verder te drukken, is het mogelijk om de PS3 goedkoper aan te bieden.

Het weglaten van de backwards compatibility was een grote stap maar noodzakelijk om de kosten lager te maken, tevens bleek uit marktonderzoek dat veel consumenten er geen gebruik van maken. Verder bevestigde hij nog eens dat als de 60GB-versie uitverkocht is deze uit het assortiment zal verdwijnen. Hij sloot niet uit dat er later weer nieuwe modellen uitkomen, maar de 40GB-versie zal de standaard worden.

Ook de PSP kwam aanbod in het interview. Op de vraag of wij in Europa ook een Final Fantasy VII: Crisis Core-bundel kunnen verwachten na het grote succes in Japan gaf James een negatief antwoord. De reden hiervoor is dat wij een andere voorkeur in spellen hebben. De PSP zal hier onder andere een bundel krijgen met The Simpsons-game.

Als laatste leuke nieuwtje wist hij te melden dat we volgend jaar een PS3-bundel kunnen verwachten met daarin Metal Gear Solid 4 en de DualShock 3 controller. Deze moet voor de Pasen in de winkels liggen.