Hideo Kojima en zijn zombie game

Hideo Kojima is natuurlijk druk aan het zwoegen om zijn liefdeskindje Metal Gear Solid 4 de deur uit te krijgen, maar tegelijkertijd is er plek in zijn hoofd voor een verfrissend nieuw idee.
In de Edge van deze maand komt Hideo Kojima met een idee voor een zombiegame waar je betaalt om het spel eigenlijk niet te spelen...

"The zombie idea I have is a bit different. Imagine a large town where half the inhabitants are zombies. Users would subscribe, get inside the town and get bitten.

At that stage they become undead and can't control their character - all they can do is modify the camera angles... They'd see their character attacking humans and have to pay just to watch!"

Om nou te zorgen dat je je niet echt helemaal (on)doodverveelt, zou het mogelijk zijn om een nieuw account te openen en daarmee op jouw originele karakter te jagen, en hem uit zijn/haar lijden te verlossen.

Hideo Kojima voegt nog even toe dat een spel als dit niet binnen korte tijd op de markt komt, maar dat hij het idee wel serieus neemt.


Meneer Kojima ziet mooie games in het verschiet