Uitgever voor Barrow Hill

De Nederlandse uitgever Lighthouse Interactive heeft de wereldwijde rechten (op de Verenigde Staten na) verkregen voor het adventure-spel Barrow Hill. Het spel komt in oktober uit. Barrow Hill is ontwikkeld door het Engelse Shadow Tor Studios en begon als eenmansproject van Matt Clark. Hij is de eigenaar van een multimedia-bedrijfje, en werd als zodanig ingehuurd om een archeologische opgraving in beeld en geluid vast te leggen. Hij kwam op het idee om het materiaal te bewerken tot een adventuregame rond de mythes die de grafheuvel omringen.

Het resultaat is een horror-thriller die zich afspeelt in het landschap van Cornwall. De speler kruipt in de huid van een archeoloog en heeft één nacht de tijd om een sinister plot te ontrafelen. Barrow Hill is een steenmonument, vergelijkbaar met Stonehenge. Maar al snel ontdek je dat het meer is dan een bergje zand en een groepje stenen.

Het spel was in eerste instantie alleen te koop via de website van Matt Clark. Nadat het spel uitmuntende cijfers kreeg in reviews werd het opgepikt door de Amerikaanse uitgever Got Game Entertainment, maar die gaven het alleen in de Verenigde Staten uit. Nu krijgen adventure-liefhebbers in de rest van de wereld ook een kans het spel te spelen. Op de website van Barrow Hill kan je een demo en een trailer downloaden.

Erik Schreuder, CEO van Lighthouse is blij met de deal: "We're very excited to add such a suspenseful adventure game to our growing line-up of quality titles. With the game’s strong plot and eerie atmosphere, we certainly look forward to creeping out European gamers in the months to come."

Matt Clark van Shadow Tor Studios voegde daar aan toe: "I am delighted that Lighthouse will be publishing Barrow Hill across Europe. It means many adventure game players will soon be exploring the dark woods of the hill and uncovering the curse of the ancient barrow."