Midway koopt developer Pitbull Syndicate

Midway heeft vandaag aangekondigd dat het de Engelse game studio The Pitbull Syndicate Limited overgenomen heeft. De nieuwe naam zal Midway Studios - Newcastle zijn, genoemd naar de lokatie waar de developer gestationeerd is (Newcastle, UK)

Pitbull heeft al een aantal indrukwekkende titels achter hun naam staan waaronder 4 titels uit de Test Drive serie. Opgeteld zijn die goed voor ruim 5,5 miljoen verkochte games. Midway en Pitbull werkten al een tijd samen aan L.A. Rush, een nieuwe game uit de Rush serie racegames.

Matt Booty, de senior vice president van Midway, geeft aan dat Pitbull de kneepjes om arcade racers te maken volledig onder de knie heeft. Met de mogelijkheden tot gigantische omgevingen, honderden interactieve objecten en een geavanceerde AI voor ruim 100 gelijktijdige auto's zal Pitbull de basis vormen van toekomstige racegames van Midway.

Om de belangrijkste werknemers van Pitbull vast te houden hebben deze aandelen aangeboden gekregen als ze blijven. Deze mogen de eerste 3 jaar echter niet verhandeld worden om begrijpelijke redenen.