Moordenaar verkleedt zich als spelpersonage

Twee mannen die zich verkleed hadden als karakters uit de game Counter Strike hebben een man doodgeschoten voor de ogen van zijn familie. De moord vond al plaats op 7 januari 2002 en het proces is nu begonnen. De 21-jarige dader Sophear Em wordt berecht voor het vermoorden van Josef Logozzo. Dit alles speelde zich af in Australië.

Aanklager James Bennet verklaarde dat Em en nog een andere man het huis van de Logozzo's iets na middernacht binnenvielen en de man neerschoten. Hierna probeerde ze ook de vrouw te vermoorden, maar die werd alleen in haar hand geraakt. De aanklager wijst erop dat de moordenaars verkleed waren als Counter Strike-karakters.

De verdachte ontkent ten stelligste dat hij de moord gepleegd heeft. Er is flink wat kritiek op de stelling dat de moordenaars zich verkleed hadden als Counter Strike-karakters. De karakters lopen namelijk in standaard militaire of Special Forcesoutfits rond. De daders zouden zich dus net zo goed kunnen hebben laten inspireren door een film of een reclamespotje van het leger. Waarom dan wel de link met Counter Strike wordt gelegd is onduidelijk, het lijkt er in ieder geval op dat er weer iemand bezig is met een persoonlijke vete tegen gewelddadige games en dat deze zaak daarvoor misbruikt wordt.