Foutje IVF, hoogzwangere moet baby afstaan

Een schokkende, medische blunder in Amerika. De acht maanden zwangere Carolyn Savage moet haar baby afstaan. De baby in haar buik is namelijk niet de hare.

Savage uit  Sylvania, Ohio heeft al drie kinderen en haar man en zij wilden graag nog een vierde kind. Na de geboorte van hun derde kind, zestien maanden geleden, waren er nog wat embryo's over. Eentje ervan werd in haar baarmoeder ingebracht. Dolgelukkig waren ze toen de IVF-behandeling bleek aan te slaan en zij in verwachting was. 

Toen Carolyn twee maanden zwanger was, kreeg haar man Sean slecht nieuws te horen. De dokters hadden staan klungelen en per ongeluk de verkeerde embryo in Carolyns baarmoeder geïmplanteerd. Het bleek om een kind in wording van een andere vrouw te gaan.

Het echtpaar weigerde echter een abortus, en ze besloten de zwangerschap gewoon voort te zetten. Binnen twee weken zal de hoogzwangere vrouw moeten bevallen. Het moment dat zij van haar kind afscheid moet nemen, komt dus met rassen schreden dichterbij.

Gezien haar lichamelijke conditie zit een vijfde zwangerschap er niet meer in. Het stel wil nu een draagmoeder regelen om een van de vijf overgebleven embryo's in te brengen. De familie Savage heeft een geschikte draagmoeder gevonden en heeft inmiddels contact opgenomen met deze vrouw.