Circusartiest gewond tijdens motoract

In het Groot Kerstcircus Den Haag is vanmiddag een artiest gewond geraakt bij de uitvoering van een act met een motor. De man is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, meldde een woordvoerder van de politie. Een woordvoerder van het circus, dat op het Malieveld in Den Haag staat, laat weten dat de verwondingen van de man meevallen en dat hij vandaag het ziekenhuis misschien weer mag verlaten.

De act waarbij de man gewond raakte was een optreden va het Braziliaanse gezelschap Dorio. Voor deze act rijden vijf personen op motoren kriskras door een stalen, doorzichtige bol: de Globe of Death. Op het moment dat alle vijf de motoren tot stilstand moesten komen, botste één van de mannen tegen zijn collega's. De oorzaak van het ongeval was waarschijnlijk een klapband.

"Zoiets ziet er voor het publiek heftig uit. Er kwamen ambulances en een traumaheli. Uiteindelijk moest alleen Lucio da Silva naar het ziekenhuis", laat de woordvoerder van het circus weten. Hij laat tevens weten dat er geen paniek uitbrak bij de ongeveer achthonderd aanwezigen. Frederik de Groot, spreekstalmeester van het circus, heeft eraan bijgedragen dat het publiek rustig bleef: "Hij heeft het fantastisch gedaan."