Van Gaal: AZ of Ajax kan CL winnen

Volgens Louis van Gaal kan een Nederlandse club nog wel degelijk de Champions League winnen. De trainer van AZ denkt dat het ook door zijn eigen club mogelijk is.

Van Gaal won de prijs al eens met Ajax in 1995, maar sluit niet uit dat het meest prestigieuze clubtoernooi nog eens een Nederlandse winnaar krijgt. "Ja, daar ben ik van overtuigd", zegt hij in een interview met de GPD-bladen. "Mits de jeugdopleiding goed van de grond komt en de goede mensen aan het roer staan. Met goede jeugd en gerichte aankopen kom je heel ver. Het kan wel nog tien jaar duren, maar het kan."

"Bij Ajax kan het ook, en op kortere termijn. Het gaat uiteindelijk niet om het budget, maar om de kwaliteit van de coach, de spelersgroep en om de chemie en de randvoorwaarden."

In de ogen van Van Gaal mag AZ zich geen topclub noemen. "We zijn nog steeds bezig met bouwen. Iedereen denkt dat AZ binnen twee of drie jaar een topclub kan worden, maar dat kan natuurlijk niet. We zijn nog lang geen Ajax, PSV en eigenlijk ook geen Feyenoord. We hadden in 2007 al kampioen kunnen, of eigenlijk moeten zijn en we hadden in dat jaar ook de KNVB-beker moeten winnen, maar ook dan waren we nog geen topclub geweest."

Met dank aan Irakees voor de submit.

Voor meer sportnieuws bezoek je uiteraard FOK!Sport.