Top Gear-presentator gewond na botsing met muur

De presentator van het populaire autoprogramma Top Gear, Jeremy Clarkson, heeft lichte verwondingen na een opzettelijke aanrijding met een muur. Clarkson kroop achter het stuur van een vrachtwagen en reed met tachtig kilometer per uur tegen de muur aan. Hij deed dit in het kader van opdrachten die hij samen met co-presentatoren Richard Hammond en James May als vrachtwagenchauffeur uit moest voeren.

Clarkson kreeg de opdracht om op een testbaan met tachtig kilometer per uur frontaal tegen een gemetselde stenen muur te rijden. Clarkson zou na de klap 'schreeuwend van de pijn' zijn afgevoerd. Eenmaal van de ergste schrik bekomen laat hij weten: "Ik kon niet lopen, praten of denken." De Britse presentator bleek uiteindelijk lichte verwondingen aan zijn been, rug en vinger te hebben opgelopen. Naar verwachting zal het letsel niet blijvend zijn.

Na de frontale botsing te hebben meegemaakt, zegt Clarkson wel een belangrijke les te hebben geleerd. "Wat mij betreft zou iedereen verplicht moeten worden zoiets dergelijks te doen voordat hij of zij een rijbewijs krijgt. Zo kom je te weten dat een ongeval serieus pijn kan doen. Tieners zien nu films waarin Bruce Willis met zijn auto tegen een helikopter botst en vinden het heel normaal dat hij daarna nog steeds in staat is om iemand een pak slaag te geven ook."

 

De klap die Clarkson maakte.