Derde verdachte vast in vermissingszaak Bonaire

De oudere broer van Rayan P. is vandaag op Bonaire als derde verdachte aangehouden in verband met de vermissing van de Nederlandse Marlies van der Kouwe. Hij werd zondag om 09.00 uur lokale tijd opgepakt. P. zit sinds eind vorige maand vast. Vrijdag volgde de arrestatie van een tweede verdachte, een 19-jarige man.

De rechter-commissaris bepaalt komende week of P. voor nog eens zestig dagen vast mag blijven. De 19-jarige verdachte zou een vriend van hem zijn, maar de woordvoerder zegt daar niets van te weten. P. ontkent zijn veronderstelde betrokkenheid bij de verdwijning van de 24-jarige apothekersassistente. Zondag wordt duidelijk of het voorarrest van de jongste verdachte met acht dagen wordt verlengd.

Van der Kouwe verdween ruim drie weken geleden. Ooggetuigen zagen hoe ze van haar fiets werd getrokken en op een scooter werd meegenomen. De politie herhaalt zondag dat met speurhonden voortdurend op diverse plekken naar haar wordt gezocht. Het Openbaar Ministerie en het Korps Landelijke Politiediensten laat weten de lokale bevolking zeer dankbaar te zijn voor de hulp zij hebben ontvangen.