ANWB: Het wordt razend druk dit weekend

Het wordt dit weekeinde opnieuw filerijden in Europa. De ANWB waarschuwt voor drukte op Franse, Duitse, Italiaanse en Oostenrijkse wegen. Zowel vertrekkende als terugkerende vakantiegangers moeten rekening houden met vertragingen. Naar schatting vertrekken zaterdag en zondag 775 duizend mensen uit Nederland naar hun vakantiebestemming.

In Frankrijk kunnen vooral rond Parijs opstoppingen ontstaan. Ook bij de Spaanse grens worden files verwacht. In het zuiden van Duitsland wordt het vooral druk rond Munchen. In Oostenrijk verwacht de ANWB urenlange vertraging in zuidelijke richting. Ook in Zwitserland wordt het druk op de wegen.

In Italie zijn de vakanties op 1 augustus begonnen. Volgens de Italiaanse verkeerspolitie gingen vorig weekeinde veertien miljoen mensen op stap. Ook dit weekeinde zal het er druk zijn. Automobilisten met panne hebben komende week in Italie dubbel pech: vanaf maandag zijn de meeste autodealers en garages een week gesloten vanwege de viering van Maria Hemelvaart op 15 augustus.