Stenders cancelt Paul van Schaijk-item

Vaste luisteraars van Stenders Eetvermaak, vier keer in de week op 3FM, kennen het item met Paul van Schaijk wel. De Brabantse elecktroboer geeft wekelijks gratis een prijs weg aan een luisteraar. En omdat van Schaik dan graag merken noemt moet Stenders stoppen met dit item. De VARA is op de vingers getikt door de reclamecodecommissie.

De prijzen van Paul Van Schaijk werd vorig jaar een running gag in het middagprogramma. Luisteraars moesten hun voicemail veranderen met een aantal dingen rond Stenders Eetvermaak en daarin ook een product noemen dat ze graag wilden hebben. Dat varieerde van een elektrische tandenborstel tot een flatscreen-tv of een wasmachine. Van Schaijk wist dan een deal te sluiten met onder meer Phillips, Miele of Sony die na het noemen van de naam de prijs (deels) beschikbaar stelde.

Ook van Schaijks elektronicawinkel, die hij samen met zijn vader runt, had niet te klagen onder de aandacht van het 3FM-programma. Stenders gaat kijken of hij het item in een vorm kan gieten zonder dat Paul van Schaijk reclame maakt, maar het is onwaarschijnlijk dat dat gaat lukken, zegt ook Van Schaijk zelf. "Daarvoor ben ik gewoon een verkoper."



Paul van Schaijk in de 3Fm studio.