Rookverbod: FOK!kers blijven stappen

FOK!kers laten zich niet tegenhouden om uit te gaan naar een kroeg en discotheek nu er een rookverbod is. Dat blijkt uit de poll waar tot nu toe 5600 mensen op stemden. 35 procent van de FOK!kers blijven net zoveel uitgaan als anders.

Daarbij zegt ruim 27 procent meer te gaan stappen nu het rookverbod er is. Dat tegenover negen procent die minder gaat stappen en acht procent die helemaal niet meer naar de kroeg of discotheek gaan. Zeven procent gaat gewoon uit maar zal tussendoor even buiten een peuk opsteken. Een kleine zes procent zegt gewoon in de kroeg zelf een sigaret te gaan roken onder het mom van 'knappe jongen die mij tegenhoudt.' Eén procent gaat wel stappen maar eerst thuis inroken.

Big_Yin: "Ik stap er niks minder om en ga gewoon af en toe naar buiten voor een sigaret. We zijn er inmiddels al twee jaar aan gewend." Spagetti_Ninja zegt: "Mensen die graag stappen zullen blijven stappen, rookverbod of niet. Alleen kleinzielige bitches gaan uit principe niet meer stappen vanwege dat rookverbod. En die groep is extreem klein, gelukkig." Heeldroog denkt dat de omzetdaling wel zal meevallen: "Afgelopen twee weken in Glasgow geweest, en de cafe's zijn afgeladen van binnen. Zelfs op doordeweekse dagen." DirkZz echter trekt zich er niks van aan. "Gewoon binnen roken, moet eerst nog bekijken hoe ze het aanpakken."

Stem ook! Je kunt ook de Rookspecial lezen.