Kelder en Moszkowicz begraven strijdbijl

Jort Kelder en Bram Moszkowicz zullen niet langer in een rechtszaak tegenover elkaar staan. Er is in goed overleg besloten om de zaak die Moszkowicz tegen kelder had aangespannen niet door te laten gaan. Kelder mag Moszkowicz geen maffiamaatje meer noemen en daar was het de advocaat in eerste instantie om te doen.

Begin 2007 noemde Kelder Moszkowicz een maffiamaatje in het radiopragramma Stand.nl. Verder beschuldigde de voormalige hoofdredacteur van Quote Moszkowicz ervan te innige banden met Willem Holleeder te onderhouden en zwart geld van Willem Endstra te hebben aangenomen. De avdocaat pikte dit niet en spande zonder succes een civiel- en strafrechtelijke zaak aan. De enige uitspraak in het voordeel van Moszkowicz had betrekking op de term 'maffiamaatje'.

Een aantal dagen na de uitspraak ging Moszkowicz in hoger beroep en liet zich verdedigen door advocaat Gerard Spong. Die zaak is nu afgeblazen. "De term maffiamaatje mag niet en dat was voor ons het belangrijkst. De rest hoeft niet meer zo nodig", aldus Spong. Kelder reageert hierop: "Wat zou ons dit beter maken? We belasten de rechterlijke macht en dat lijkt me niet nodig. Het viel toch niet te winnen."