Harry Potter 'prequel' brengt fortuin op

Een zogeheten 'prequel' op de Harry Potter-reeks van schrijfster J.K. Rowling heeft dinsdag op een veiling voor het goede doel in Londen 25 duizend pond (ruim 31 duizend euro) opgebracht.

Het gaat om een handgeschreven document van zo'n achthonderd woorden, die Rowling op de voor- en achterkant van een A5-je had weten te krabbelen. Hierin doet de schrijfster gebeurtenissen voorafgaand aan de zeven Harry Potter delen uit de doeken. De anonieme koper betaalde omgerekend 37,50 euro per woord.

De tekst van de prequel verschijnt woensdag ook op internet. Daarin rekent Rowling overigens af met geruchten dat er een langere prequel in boekvorm aan zit te komen. Ze sluit de tekst namelijk af met de woorden: "Uit de prequel waar ik niet mee bezig ben."

In december ging een handgeschreven en in leer gebonden boek met sprookjes en tekeningen van Rowling op een veiling voor bijna twee miljoen pond (2,7 miljoen euro) van de hand.

Het ging om een van zeven exemplaren van The Tales of Beedle the Bard, waarmee de schrijfster naar eigen zeggen afscheid nam van de wereld die ze zeventien jaar lang in haar boeken heeft beschreven.