Voetbal: PSV uitgespeeld in UEFA Cup

Het is PSV niet gelukt een vervolg te geven aan het Europese avontuur. De Eindhovenaren waren in het Philips Stadion niet opgewassen tegen Fiorentina, het werd 0-2. Het duel in Florence was in 1-1 geëindigd.

In het begin van de wedstrijden zochten beide ploegen de aanval en dit leverde een aantal kansen op. Een schot van Koevermans, een kopbal van Gamberini en een schuiver van Santana. De ploeg van trainer Sef Vergoossen was wat meer in de aanval echter waren de aanvallen van de Italiaanse ploeg wat gevaarlijker.

PSV liet na een klein half uur het tempo wat zakken en hierdoor namen de Italianen het initiatief over. Voordat het doelpunt viel, waren de bezoekers al een aantal maal dichtbij een doelpunt geweest. Mutu wist uiteindelijk voor het eerst de trekker over te halen door een vrije trap binnen te schieten.

Na de rust wist PSV opnieuw fel te beginnen en was het op zoek naar de gelijkmaker. Het was echter Fiorentina dat wist te scoren. Gomes wist eerst nog te redden maar Mutu wist een terugkomende bal in de netten te schieten. PSV kreeg nog wel wat kansen maar wist eigenlijk geen raad meer met de kansen. Simons kreeg in de 81ste minuut nog een strafschop maar wist deze niet te benutten.