Doden door Amerikaanse raketaanval in Pakistan

Bij een Amerikaanse raketaanval op een pand in de Pakistaanse regio Zuid-Waziristan zijn zondag negen mensen omgekomen onder wie enkele buitenlanders. Negen personen raakten gewond, aldus de Pakistaanse krant Dawn maandag op gezag van een veiligheidsfunctionaris.

Onder de doden zijn twee mannen uit Turkmenistan, een man uit het Midden-Oosten en zes Pakistanen uit de Punjabregio. Eerder spraken Pakistaanse media over twintig doden. In het huis waren op het moment van de aanval ongeveer 46 personen aanwezig, aldus een van de gewonden tegen een arts in het ziekenhuis. Volgens buurtbewoners woonden zeker twintig buitenlanders in het pand, dat volledig is verwoest.

Getuigen zagen militanten direct na de aanval naar het pand gaan en acht lichamen uit de brokstukken van de woning dragen. Lichaamsdelen werden in zakken gedaan en begraven op een nabijgelegen kerkhof. Een woordvoerder van de Amerikaanse strijdkrachten in Afghanistan kon de luchtaanval niet bevestigen. De door de Verenigde Staten en de NAVO geleide troepen habben eerder precisie-aanvallen gedaan op doelwitten in de stammenregio. Diverse militantenleiders en burgers kwamen daarbij om het leven.

Een woordvoerder van Baitullah Mehsud, een stamleider uit Waziristan die sympathiseert met de Taliban en al-Qaeda, heeft voor nieuwe aanslagen gewaarschuwd als de Pakistaanse regering niet stopt met operaties in de regio. De recente aanslagen in Lahore en Islamabad zouden een reactie op de militaire operaties in Zuid-Waziristan zijn.