Van Muiswinkel: ventje Evers schaam je diep

Icoon Olympische SpelenAltijd lachen met Erik van Muiswinkel. Zo zei hij gisteren op 3FM dat 'Ventje Edwin Evers zich diep in een hoek moet gaan zitten schamen'. De cabaretier die vroeger furore maakte met Kopspijkers is een actie gestart omdat hij vindt dat Nederlandse sporters en artiesten de Olympische Spelen moeten boycotten vanwege de schending van de mensenrechten in China.

Hoewel sporters geen gehoor geven aan de 'Nie Na China'-oproep van van Muiswinkel heeft Blof zich wel solidair verklaard met de actie waarbij ze dus niet gaan optreden in Peking. Edwin Evers zei vervolgens 'te kotsen van artiesten die zich profileren door te zeggen dat ze niet in China willen optreden.'

Van Muiswinkel: "Meneertje Evers van Radio 538 is heel boos geworden over de beslissing van Blof. Hij vindt dat hij zijn radioprogramma moet kunnen maken vanuit China en alles moet daar voor wijken. Hij vindt het belangrijker om geldballen uit de lucht te laten vallen, dan dat hij eens kijkt wat er in China gebeurt. Hij moet zich diep in een hoek gaan zitten schamen, dat ventje."

Evers verklaarde dat hij het niet over Blof had die al eerder had gezegd niet naar China te gaan, maar over bands die nu alsnog goede sier willen maken. Overigens is het de vraag hoe hypocriet Van Muiswinkel zelf is. Een paar jaar terug had hij geen enkel probleem met het bijwonen van het Wereldkampioenschap cricket in Zimbabwe, waar ook mensenrechten worden geschonden. Cricket is Van Muiswinkels favoriete sport.


Nie Na China, het stokpaardje van Van Muiswinkel.