Gemeente Delft sleept De Telegraaf voor de rechter

Icoon BinnenlandsHet verhaal over het acht leden tellende probleemgezin uit Delft dat zou worden voorgetrokken door de gemeente krijgt een staartje. De Telegraaf kopte destijds: ‘Tokkiegezin krijgt paleisje’. Het zou erom gaan de het gezin gehuisvest zou worden in een compleet verbouwde woning, met een dakkapel en een gloednieuwe badkamer, terwijl de rest van de straat nog twee jaar zou moeten wachten op de nieuw aan te leggen badkamers.

Het Delftse college vindt dat het bericht ‘een verkeerde en onfrisse toon zet’ en dat het ronduit kwetsend en discriminerend voor het gezin was. De krant sprak over een geheel verbouwde woning terwijl er alleen een dakkapel opgezet wordt voor meer ruimte. Burgemeester en wethouders bestrijden dat het gezin in een paleisje komt te wonen.

De gemeente heeft bij de hoofdredactie van De Telegraaf telefonisch en per fax om een rectificatie gevraagd, maar daar werd niet op gereageerd. Delft ziet geen andere mogelijkheid meer dan de krant te dagvaarden. Ook overweegt de gemeente een klacht in te dienen bij de Raad voor de Journalistiek.