Tour de France: Uitslag 8e Etappe

Icoon Tour de FranceSylvain Calzati is de winnaar van de achtste etappe in de Tour de France gewonnen. De Fransman kwam alleen over de streep in Lorient aan na een prima solo van dertig kilometers lang.

De overwinning werd vandaag verrassend genoeg niet betwist door een massasprint. Een kopgroep van zes man kleurde het wedstrijdbeeld en kreeg van het peloton een ruime voorsprong. Zo'n dertig kilometers, toen de voorsprong van de kopgroep op het peloton kleiner werd, besloot Calzati in zijn eentje er van door te gaan. Niemand zou hem meer kunnen bijhalen in deze mooie finale. De Fransman finishte met ongeveer twee minuten verschil op Halgand en Callström, twee van zijn oude medevluchters. De pelotonsprint werd gewonnen door McEwen

Sergei Gonchar behoudt de leiding in het algemeen klassement. Met de kortgeklasseerde Dave Zabriskie in de kopgroep van zes werd een soort van aanval gedaan op de gele trui. De Amerikaan werd echter met andere renners uit de oorspronkelijke kopgroep opgeslokt door het peloton.

Uitslag 8e etappe:
1. Sylvain Calzati (Fra) - 4:13.18
2. Kjell Carlström (Fin) - 2.05
3. Patrice Halgand (Fra) - z.t.
4. Robbie McEwen (Aus) - 2.15
5. Daniele Bennati (Ita) - z.t.

Klassement:
1. Sergei Gonchar (Oek) - 34:38.53
2. Floyd Landis (VS) - 1.00
3. Michael Rogers (Aus) - 1.08
4. Patrik Sinkewitz (Dui) - 1.45
5. Marcus Fothen (Dui) - 1.50
47. Michael Boogerd (Ned) - 5.29

Morgen is de eerste lastige rit uit deze Tour. Het peloton trekt de voorwacht van de Pyreneeën in.

Een uitgebreid verslag van de negende etappe lees je op de speciale Toursite van FOK!