'Toch apart schnabbelbeleid Groenhuijsen'

Icoon MediaHoewel er tot dusver altijd ontkend werd dat er een afwijkend schnabbelbeleid voor Charles Groenhuijsen gold bij de NOS, heeft een medewerker een boekje opengedaan bij de rechter en verklaard dat er in Groenhuijsens specifieke geval wel degelijk anders gehandeld werd met schnabbelaanbiedingen in vergelijking met de overige presentatoren.

Deze al maanden woedende felle discussie tussen de NOS en Groenhuijsen over het schnabbelbeleid heeft het ontslag van laatstgenoemde veroorzaakt. De rechter oordeelde dat de NOS fout zat en heeft daarom een schadevergoeding van vijf ton opgelegd. Groenhuijsen wil te weten komen hoeveel geld hij is misgelopen doordat hij geen bijverdiensten mocht doen.

Normaliter worden schnabbelaanbiedingen bij de NOS direct aan de betrokken presentator overhandigd. Als deze geïnteresseerd is, stuurt hij een verzoek naar de hoofdredactie. In Groenhuijsens geval werden de aanbiedingen echter rechtstreeks naar de hoofdredactie gestuurd.

De voormalig correspondent denkt erover nog een andere juridische procedure te starten waarmee hij ook een schadevergoeding hoopt binnen te halen. Daarbij wil hij wel kwijt dat een deel van dat geld aan een goed doel geschonken wordt.


Charles Groenhuijsen