F1: Uitslag GP Maleisië

Icoon Formule 1 Giancarlo Fisichella heeft de Grand Prix van Maleisië gewonnen. Teamgenoot Fernando Alonso werd tweede, Jenson Button pakte zijn eerste podium van het seizoen.

Alonso begon de race met een hele goede start. Hij vertrok van de zevende gridpositie, maar lag na de eerste ronde al op de derde plaats. Kimi Räikkönen had minder geluk: hij kwam in aanraking met Christian Klien en spinde de bandenmuur in.

Nico Rosberg kon de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken. Al in de beginfase blies de Cosworthmotor achter in zijn Williams zich met een grote steekvlam op en kon de Duitser uitstappen. Hetzelfde lot trof ook Mark Webber, zij het pas in ronde zestien.

Tijdens de eerste pitstopronde leek het even te gaan regenen, maar meer dan een paar spatjes vielen er niet. De meeste coureurs bleken op een twee-stop-strategie te staan, met uitzondering van Felipe Massa en Rubens Barrichello. Massa wist daarmee voor Michael Schumacher te finishen, Barrichello kon het voordeel niet uitbuiten, doordat hij een stop-and-go-straf kreeg van tien seconden wegens te hard rijden in de pitstraat.

Tijdens de tweede serie pitstops werd het podium bepaald. Alonso had een veel snellere stop dan Button en kwam voor de Honda-coureur op de baan. Het leek er even op dat Alonso een bedreiging zou vormen voor Fisichella, maar de afstand tussen de twee stabiliseerde zich. Michael Schumacher reed in de laatste ronden nog naar Felipe Massa toe, maar ook daar bleef de situatie ongewijzigd.

BMW Sauber kreeg opnieuw een tegenslag te verwerken toen slechts enkele ronden voor de finishvlag de motor van Nick Heidfeld het begaf. Jacques Villeneuve, die hetzelfde in Bahrein was overkomen, hield de krachtbron wel heel en eindigde op een zevende plaats.

Voor meer (auto)sportnieuws kun je terecht op Sport.fok.nl.