Man in rolstoel van snelweg gehaald

RRRobert had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OpmerkelijkEen dementerende man is door de Duitse politie van een snelweg nabij het Duitse Herne gehaald, omdat hij met zijn elektrische rolstoel over de vluchtstrook reed. Het voertuig ging niet sneller dan maximaal tien kilometer per uur, terwijl het overige verkeer met snelheden tot 160 kilometer per uur langs de rolstoel raasde.

De 67-jarige Wolfgang Hain, een gepensioneerde professor in de astronomie, was volgens eigen zeggen op weg om familie te bezoeken die zo'n 175 kilometer verderop woonde. Op het moment van aanhouding had de man inmiddels zo'n acht kilometer afgelegd. De man voerde ter verdediging aan dat hem tijdens zijn rijexamen, inmiddels vijftig jaar geleden, duidelijk was gemaakt dat dit gewoon was toegestaan. De man erkende evenwel dat hij zich niet had gerealiseerd dat de verkeersregels in de loop der tijd waren aangepast.

Politieagent Peter Feldkirch, die de man aanhield, zei achteraf: "Hij was zich ondanks zijn dementie volledig bewust van waar hij was en waarmee hij bezig was. Toch heeft hij zich klaarblijkelijk niet kunnen realiseren dat hij er met zijn snelheid zo'n twintig uur over zou hebben gedaan om zijn poging te laten slagen."

De man kreeg een procesverbaal voor het ongeoorloofd rijden op de snelweg en werd een politie-escorte tot de eerstvolgende B-weg toegewezen, waar de man wel mocht rijden. Daar vervolgde de verstrooide professor zijn reis.