Rijschool biedt ritjes in tank aan

DHFC had ons via de nieuws-submit te melden:

Twee Oost-Duitsers hebben een rijschool opgezet waar je juist niet in de gangbare vervoersmiddelen kunt leren rijden. Maar voor 116 euro mag je je wel de bestuurder noemen van de 34 ton wegende sovjettank T55T. Passagiers kunnen in een bak op het voertuig mee 'op vredesmissie'.

De twee oprichters van de Tank-Fun-Rijschool hebben allebei in het voormalige Oost-Duitse leger (NVA) gediend. Nadat zij een uit 1973 stammende tank op de kop konden tikken, besloten ze de rijschool op te richten. Omwonenden hebben echter geklaagd over het tankverkeer. Zij vinden dat het voertuig de geluidsnormen overschrijdt en dat tanks geen speelgoed zijn om vredesmissietje mee te spelen.

Wat de geluidsnormen betreft werd de klacht van de omwonenden door de rechter afgewezen. De klagers hebben hun hoop nu gericht op hun burgemeester. Die gaf toe dat de vergunning voor de tank mogelijk niet juist is afgegeven, omdat de behandelende ambtenaar dacht dat het ging om een boer die met een rupsvoertuig zijn land wilde bewerken.