Den Haag klaar voor Prinsjesdag

Icoon politiek binnenland nieuws Den Haag maakt zich op voor Prinsjesdag. Momenteel worden de laatste voorbereidingen getroffen om de stad er tiptop uit te laten zien voor de rit van koningin Beatrix in de Gouden Koets naar de Ridderzaal. Daar zal ze de troonrede voorlezen, waarin het kabinetsbeleid voor het komende jaar wordt bekendgemaakt.

De traditie is de laatste jaren onder druk komen te staan, doordat de inhoud van de troonrede al lang voor de derde dinsdag in september bekend is. Dat komt doordat veel mensen en instellingen zich niet houden aan afspraken over het embargo.

Na de troonrede presenteert minister Zalm van Financiën de Miljoenennota. De inhoud daarvan is vorige week al uitgelekt nadat die in handen van RTL Nieuws was gekomen.

Vanaf 12.30 is Prinsjesdag rechtstreeks op de NOS te volgen via televisie en radio. Om 14.30 kan er met diverse politici, onder wie premier Balkenende gechat worden. Dit duurt tot ongeveer 16.00 uur.

Er zijn ook twee speciale Prinsjesdagtopics op FOK!. Wil je discussiëren over de inhoud van de Troonrede en de Miljoenennota, dan kun je in het topic in POLitiek terecht. Wil je het hebben over de geschiedenis en de gewoonten tijdens Prinsjesdag, dan kun je terecht in het topic in Cultuur en Historie.
Tevens is er een blog geplaatst op de weblog over Prinsjesdag.