Spermadonorshow kan kijker niet bekoren

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

SpermadonorHet omstreden tv-programma 'Ik wil een kind van jou... en verder niets', waarin een ongehuwde vrouw op zoek gaat naar een spermadonor, zal voorlopig niet meer op de buis verschijnen. De proefuitzending die afgelopen woensdag werd uitgezonden, werd slecht bekeken en slecht gewaardeerd. De aankondiging van het programma leidde tot Kamervragen van het CDA, die het concept als 'volstrekt verwerpelijk' bestempelde.

Het programma van tv-maker Reinout Oerlemans werd uitgezonden in het kader van de 'TV Competitie', waarin vijf producenten streden om een programmacontract voor hun idee. Producent Endemol won met 'Een goed begin' de competitie, en mag een volledige reeks maken van dat programma. Het gaat over twee mensen die elkaar niet kennen, maar wel in ondertrouw gaan. Wat volgt is een intensieve kennismaking die moet leiden tot een echt huwelijk, twee weken later.

De winnaar van de TV Competitie werd bepaald aan de hand van vier factoren; het internetpanel van Maurice de Hond, de marktaandelen in de doelgroep 20- tot 49-jarigen, het oordeel van een vakjury en het oordeel van de kijker. 'Ik wil een kind van jou... en verder niets' eindigde als vierde, achter 'Een goed begin', 'Vijf sterren' van IdtV en 'Het grote geld' van René Stokvis Producties. 'Laatste kans voor de liefde' van Palm Plus eindigde als laatste. Oerlemans toonde zich enigszins teleurgesteld. "Het is natuurlijk vreselijk als je hier zit en je gaat niet naar huis met die prachtige beker. Wat me ontzettend tegenvalt is dat er zo weinig mensen hebben gekeken. We hebben BBC News gehaald, daar kunnen we weer internationaal mee."

Producent Blue Circle weigerde deel te nemen aan de Talpa-verkiezing. Ze waren het er niet mee eens dat ze de helft van de rechten op een eventueel winnend concept moesten afstaan aan de tv-zender van mediamagnaat John de Mol.