Zeker 150 doden bij treinramp in Pakistan

Icoon Buitenlands nieuws Bij een grote treinramp in het zuiden van Pakistan zijn woensdag zeker 150 mensen om het leven gekomen. Mogelijk loopt dit aantal nog op tot boven de 300. Bovendien raakten er ongeveer duizend mensen gewond toen er drie treinen op elkaar reden.

De ramp vond 's nachts plaats op het station van Ghotki. Een sneltrein boorde zich met hoge snelheid in een stilstaande trein, die daar stond voor reparaties. Door de klap ontstond al een enorme puinhoop, maar die werd nog eens verergerd toen een derde trein uit de andere richting vol op de wrakken inreed. Veel slachtoffers zitten dan ook nog vast tussen de brokstukken.

"Ik sliep en werd wakker door het geluid van een enorme klap. Toen volgde de inslag en was er overal rook. Er heerste totale duisternis. Ik viel op de vloer en verloor het bewustzijn", aldus één van de passagiers.

De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend, maar mogelijk zou het om een menselijke fout gaan. Een technisch defect kan echter ook nog niet uitgesloten worden.


Bij het ongeval waren drie treinen betrokken